L’arquitecte nord-americà Teddy Cruz analitzarà a les II Converses al Camp de Tarragona el paper de la ciutat al segle XXI

Imatge recent de l'arquitecte i urbanista Teddy Cruz.

Per segon any consecutiu, la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) organitza el fòrum de debat Converses al Camp de Tarragona que, en aquest 2017, es celebrarà els dies 22 i 23 de maig a Reus amb la voluntat de reflexionar sobre el futur de les ciutats.

Convertides en el darrer segle en un pol d’atracció de persones, recursos econòmics i coneixement, la forma i les característiques de les ciutats actuals ja no responen a les necessitats i dinàmiques d’una població creixent, i l’urbanisme malda per adaptar-se a les noves problemàtiques.

De tot això es parlarà a la segona edició de les Converses al Camp de Tarragona, dividides en dues jornades d’actes oberts al públic que es celebraran al Centre de Lectura de Reus, amb la col·laboració de l‘Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la delegació a Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

El principal convidat  és Teddy Cruz, un reconegut arquitecte i urbanista resident als Estats Units que estudia els conflictes urbans i la informalitat, buscant un punt d’intervenció per modificar les polítiques públiques i les infraestructures. Juntament amb Fonna Forman, doctora en ciències polítiques, dirigeix l’estudi de la zona transfronterera entre San Diego i Tijuana a la Universitat de Califòrnia, un projecte que analitza els barris com a lloc de producció cultural des d’on repensar la política urbana, l’habitatge assequible i l’espai públic.

Cruz obrirà obrirà les II Converses al Camp de Tarragona amb una conferència per abordar com hauria de ser la ciutat del segle XXI. Al matí del mateix dia, i amb Fonna Forman, participarà en una sessió especial amb alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV.

A la segona jornada, el dia 23 de maig, participaran arquitectes i urbanistes del sud de Catalunya que, a nivell col·lectiu o individual, exposaran projectes i intervencions, i debatran sobre experiències innovadores i tendències actuals.

Logotip de les Converses al Camp de Tarragona.
Logotip de les Converses al Camp de Tarragona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>