Olga Xirinacs, protagonista del cicle de contes per a nens del Consell Comarcal del Tarragonès

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents.

Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC), amb qui enguany s’ha renovat el conveni de col·laboració, el Consell Comarcal ha donat continuïtat a aquesta activitat amb un nou cicle Primavera de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès, amb la participació dels municipis de Perafort, la Canonja, Vilallonga del Camp, la Nou de Gaià, Roda de Berà, Creixell, Constantí, el Catllar, Torredembarra i Salomó.

Aquesta edició va tenir com a protagonista l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs, dins dels actes d’homenatge per commemorar els seus 80 anys de vida. Xirinacs és un actiu cultural, amb un patrimoni intel·lectual que es va voler  fer extensiu a tots aquells que encara no la coneixien, en aquest cas als nens i nenes dels pobles del Tarragonès.

El cicle el van fer quatre contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries. La Muntsa, la Karme, l’Imma i l’Agus. Els narradors van buscar la inspiració a l’obra literària per a infants de l’autora: llibres de poemes (Marina i Cavall de mar); llibres d’endevinalles (Aprèn l’abecedari amb endevinalles); llibres per als primers lectors i els diversos contes que ha publicat (alguns d’ells a la Revista Cavall Fort).

En tots ells es traspúa l’amor pel mar, la platja, el jardí i els infants. Les històries triades per als diferents narradors volien transmetre aquest sentiment de l’autora local per les coses petites de cada dia, que li són tan properes. Històries que es van combinar amb poemes i endevinalles de la mateixa Xirinacs.

Cartell del cicle d'aquesta passada primavera, celebrat amb el suport de la FPMC.
Cartell del cicle d’aquesta passada primavera, celebrat amb el suport de la FPMC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>