Presentació de les actes del Congrés d’Arqueologia i Món Antic

actes del congres

Les actes del Primer Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic es presentaràn dijous 28 de novembre a les 18 hores l’Antiga Audiència de Tarragona, en el marc d’una jornada d’activitats de la Tarraco Biennal. El professor Joan Gómez Pallarés, director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), serà l’encarregat de presentar el llibre amb els documents del congrés que es va celebrar fa un any.

Les institucions tarragonines que configuren el comitè científic del congrés participaran d’una taula rodona on s’exposaran les novetats arqueològiques que s’han succeït a Tarragona els darrers dos anys: troballes, intervencions restauracions i publicacions científiques. La jornada, oberta a tothom, es completarà amb la conferència “Gerunda a través de l’arqueologia urbana”, del professor Josep M. Nolla.

La Fundació Privada Mútua Catalana i els membres del comitè científic ja preparen el Segon Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic que girarà a l’entorn de la figura de l’emperador August, coincidint amb el bimil·lenari de la seva mort. La trobada tindrà lloc a Tarragona del 26 al 29 de novembre de 2014.

Els organitzadors ja han començat a confirmar les primeres intervencions al congrés d’alguns dels millors experts del món a la matèria. El programa provisional preveu dedicar cadascú dels tres primers dies a àmbits temàtics: “Un món en transformació”, “La Hispana d’August” i “Tarraco”. A cada sessió es realitzaran ponències, comunicacions i debats entre especialistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>