Difusió internacional de la recerca arqueològica al Camp de Tarragona

Per segon any consecutiu, la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) dóna suport a la publicació i distribució internacional del butlletí que edita la  Reial Societat Arqueològica Tarraconense (RSAT), per difondre els diferents treballs de recerca històrica que es fan a al Camp de Tarragona.

Aquest compendi d’estudis i investigacions es fa des de l’any 1901 i compta amb un ampli seguiment per part de la comunitat científica d’arreu del món, ja que es reparteix  entre 300 entitats de recerca i conservació patrimonial dels cinc continents. Permet, alhora, a la RSAT mantenir un intercanvi d’informació i coneixements amb totes elles.

Enguany s’han editat dos números del butlletí, el 34 i el 35 -presentats el passat mes de maig al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona-, corresponents als anys 2012 i 2013. Mostren tretze treballs de recerca arqueològica, amb la Tàrraco romana com a protagonista destacada.

El teatre, el Port, la llera del Francolí i les termes de Centcelles són alguns dels elements estudiats. També hi apareix, a títol pòstum, un treball sobre el reconegut professor i especialista en epigrafia clàssica, Géza Alföldy, i la seva aportació concreta a Tarragona, realitzat pel desaparegut Jordi Rovira, president de la RSAT en el moment de la seva inesperada mort.

La Reial Societat Arqueològica Tarraconense és una de les entitats més emblemàtiques de la ciutat. Fundada el 1844,  és la degana de les associacions culturals locals i la setena del món en el rànquing de les societats de temàtica similar.

Des de la seva creació s’ha dedicat a la recuperació, conservació i promoció del gran patrimoni històric local, amb la Tàrraco romana com a epicentre. Una tasca difícil davant la complexitat de combinar la preservació arqueològica amb el creixement urbanístic de Tarragona, que l’ha portat, sovint, a exercir un paper crític, reivindicatiu i de lluita enfront les administracions.

El conveni de col·laboració per donar suport al butlletí, pressupostat en 5.000 euros, el van signar recentment la presidenta de la RSAT, Pilar Alió, i el president de la FPMC, Joan Josep Marca.

Durant l’acte, tots dos van recordar els lligams que uneixen aquestes entitats, que també col·laboren plegades en el Congrés Internacional d’Arqueologia -que aquest novembre viurà la seva tercera edició- i en la publicació de la Guia Arqueològica de Tàrraco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>