L’economista Christian Felber protagonitzarà la primera edició del fòrum de debat ‘Converses al Camp de Tarragona’

Imatge recent de l'economista austríac, Christian Felber.

L’ economista austríac Christian Felber, autor del llibre L’economia del bé comú i reconegut internacionalment per impulsar un nou model de productivitat alternatiu al capitalisme financer, serà el protagonista de la primera edició de les Converses al Camp de Tarragona, que se celebraran els propers 11 i 12 d’abril al Centre Tarraconense El Seminari.

La iniciativa, organitzada per la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC), la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Col·legi d’Economistes de Catalunya, neix amb la voluntat de recuperar l’esperit de les Converses de Salou, convocades entre els anys 1964 i 1970 per reflexionar sobre les estratègies econòmiques de futur al Camp de Tarragona.

Felber tancarà les jornades el 12 d’abril amb una conferència on explicarà el nou model econòmic i empresarial que defensa a nivell global, amb l’equitat social i la sostenibilitat com a fonaments.

La seva conferència es complementarà amb la presentació de tres casos d’èxit basats en el seu model cooperatiu, els dels projectes empresarials Som Energia, COOP 57 i L’Olivera.

Les jornades s’inauguraran dilluns 11 d’abril amb un acte institucional d’homenatge als promotors de les Converses de Salou, i la presentació d’un opuscle commemoratiu a càrrec de Josep Fàbregas, professor d’Història Moderna de la URV.

A continuació tindrà lloc una taula rodona amb el títol Volem ser i exercir com a àrea metropolitana?, que comptarà amb la participació d’Agustí Segarra, catedràtic d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV; Josep Oliveras, catedràtic de Geografia d’Anàlisi Regional de la URV i Joaquim Margalef, economista i exdirector de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

La cloenda de la primera jornada de les Converses al Camp de Tarragona anirà a càrrec del vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras.

 

Logotip de les Converses al Camp de Tarragona.
Logotip de les Converses al Camp de Tarragona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>