L’emperador August obre la commemoració del quinzè aniversari del Patrimoni Mundial

El programa commemoratiu del quinzè aniversari de la declaració, per part de la UNESCO, de la Tàrraco romana com a Patrimoni Mundial de la Humanitat es va obrir ahir a l’Antiga Audiència amb la presentació del llibre d’actes que recull les conclusions del 2on Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic, celebrat a la ciutat el 2014.

 

La trobada, organitzada per la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) i el Comitè Científic de la Tarraco Biennal, va tenir com a protagonista la figura i el llegat de l’emperador August, a qui es va dedicar el congrés amb motiu de l’aniverari del segon mil·lenari de la seva mort.

 

El catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili, Joaquín Ruiz de Arbulo, va recordar en el seu parlament que l’estada de dos anys d’August a Tàrraco fou clau per explicar la posterior conversió de la colònia romana en capital occidental de tot l’Imperi. Ruiz de Arbulo va destacar el ressó internacional i de promoció del patrimoni que va tenir la segona edició del congrés, reflexada al llibre d’actes amb un total de 62 treballs presentats per 150 estudiosos i investigadors de 50 universitats, instituts de recerca i museus d’arreu del món.

 

El president de la FPMC, Joan Josep Marca, va dir que Tarragona s’ha convertit en un “centre històric i arqueològic de referència al món” i va recordar que el tercer congrés, que es farà el 2016, es dedicarà a l’estudi dels circs romans.

 

A l’acte hi van assistir el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, i la tinenta d’alcalde Begoña Floría, juntament amb els responsables del manteniment, la recerca i la promoció del patrimoni de Tàrraco. La jornada va cloure amb la presentació, per part del fotògraf i geògraf Rafael López Monné, d’un projecte local d’interpretació artística del patrimoni mitjançant la fotografia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>