Promoció del llegat modernista a Tarragona

Tarragona té un dels principals llegats modernistes del món, vinculat a figures de renom internacional com Josep Maria Jujol, Josep Maria Pujol de Barberà, Pau Monguió, Ramon Salas i el mateix Antoni Gaudí.

 

Per promocionar aquest patrimoni, Silva Editorial ha publicat enguany un llibre de gran format titulat El modernisme a Tarragona, amb l’especialista local en aquest moviment, Josep Maria Buqueras, com autor principal, juntament amb Verònica Tapias i Manuel Rivera.

 

L’obra, amb un tirada de 600 exemplars, destaca també per les imatges dels diferents elements modernistes que hi ha a la ciutat, captades per la càmara de Txema Morera, un dels millors fotògrafs tarragonins.

 

El libre es va publicar coincidint amb la darrera celebració de Sant Jordi i ha tingut molt bona acollida, ja que recull tot el llegat d’aquest moviment artístic a Tarragona, amb l’arquitectura com a principal element, però sense oblidar l’escultura, el disseny gràfic, el mobiliari, la música i la literatura.

 

Tot plegat permet dibuixar un retrat molt aproximat de la societat i l’urbanisme tarragoní de finals del segle XIX i inicis del XX, quan es concentra bona part de l’activitat vinculada a aquesta corrent cultural.

 

Segons els seus autors es tracta del “llibre més complert que s’ha publicat sobre el modernisme a Tarragona” i té com a objectiu anar creixent en posteriors edicions, a les que s’hi afegirà més material.

 

La Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) s’hi ha volgut sumar a aquesta iniciativa mitjançant un conveni de col·laboració amb Silva Editorial , que es va signar recentment. Un pas decidit de suport a la promoció dels tresors modernistes de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>