Una nova visió del Setge de 1811

La Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) ha signat un conveni de col·laboració amb el Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona (CEHSGO) per editar un llibre sobre el Setge de Tarragona de 1811, que ofereix una visió diferent d’aquells fets històrics.

L’autor de l’obra és l’investigador de Valls Francesc Murillo, especialista en el setge, que ha accedit per primer cop als arxius de l’exèrcit francès que hi ha a París i que documenten, des de la perspectiva dels invasors, els esdeveniments que es van viure en aquella època.

El llibre porta per títol El Setge de Tarragona. Els exèrcits enfrontats i és la segona publicació sobre aquest moment històric clau per a la ciutat que patrocina la Fundació. En aquest cas, hi aportarà 2.000 €.

L’acord el van signar el president de la FPMC, Joan Josep Marca, i Jordi Piqué, director de l’Arxiu Municipal de Tarragona, en representació del CEHSGO. Aquesta entitat es va fundar el 1990 amb l’objectiu de donar suport a les edicions de treballs i investigacions de caire històric. També publiquen la revista Kesse.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>