Tarragona debatrà sobre com millorar la gestió sanitària al servei de les persones

El doctor Rafael Matesanz, principal convidat de l'edició d'enguany.

Per tercer any consecutiu, la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) convoca el fòrum de debat Converses al Camp de Tarragona. L’edició d’aquest 2018 es celebrarà els dies 12 i 13 de març al Centre Tarraconense El Seminari, amb la voluntat de reflexionar sobre un dels pilars de l’estat del benestar: la sanitat.

Les Converses al Camp de Tarragona, hereves de les Converses de Salou, celebrades entre 1964 i 1970, tenen com a objectiu fer aportacions multidisciplinars en dues línies de treball: posar a debat la realitat del territori en una projecció europea i convidar referents mundials d’una determinada matèria.

Aquesta tercera edició s’organitza en col·laboració amb la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i posarà l’enfoc en la incidència de la millora de la gestió de la sanitat per tal d’optimitzar el servei a les persones.

Com és habitual, el fòrum es dividirà en dues jornades obertes al públic, on participaran diferents especialistes. A la primera es tractarà de la situació i la proposta estratègica pel que fa a la millora del servei sanitari al Camp de Tarragona. Hi participaran la doctora Misericòrdia Carles, professora de la URV i especialista en Economia de la Salut, el doctor Joan Guix, secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, el doctor Antoni Castro, degà de la Facultat de Medicina de la URV i Jaume Grifoll, director de compres de serveis sanitaris i control de gestió al CatSalut.

La segona jornada estarà centrada en la conferència que oferirà el doctor Rafael Matesanz, fundador i director de l’Organització Nacional de Trasplantaments, un exemple perfecte de com una bona gestió pot comportar un millor servei a les persones. El doctor Matesanz és l’autèntic artífex d’aquest èxit sanitari que ha generat, durant els últims vint-i-cinc anys, que l’Estat espanyol sigui líder mundial en el camp de les donacions i els transplantaments.

Amb aquesta tercera edició de les Converses al Camp de Tarragona la Fundació Privada Mútua Catalana vol continuar el seu treball de divulgació de la cultura i la consciencia social, fomentant el debat, el diàleg, la confrontació d’idees i arguments, els acords i els consensos sobre els grans temes que afecten el nostre territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>